Friss

Licenc

Creative Commons Licenc

Szóval az úgy történt...

2008.03.31. 00:53 | Bencergazda | 2 komment

Címkék: koncert szemüveges élményes

Szóval, hogyan is fejezzem ki magamat... Az úgy történt, hogy nemrég vót a Csepel Művekben a szakszervezeti márctizenöt. Talán idén, hogy a negyvennyócadik. Minden évben leszoktam vót, hogy járok, most is. Ettünk lecsót reggelire és kaptunk Gábor Áron (réz) kisüstijét utána itókának. Hát hogy az ő korában kezdték-e el tényleg főzni, azt nemtudom, de valószínű, mert olyan erős cefre vót, hogy két stampó után tótágast jártam a kultúrépület aulájában.
Előtte vót a nosztalgia körút még. Elmentünk abba a csarnokba is, ahonnan még pelyhedző állú inasként lestük a szomszédos Nejlonharisnyagyár munkáslyányait. Épp át lehetett látni a gyártógépsorra, hogy mien fehérnépek vótak ott... Azóta olyan hejj várisnyákat talán csak tegnap láttam életembe, merhogy a régi ganz-telepen (muzsikoltunk) muzsikáltunk, ott a Széll Kálmán téren. Hát csak olyannyira ropták azok; nem tudtam, hogyan is helyezzem a szemüvegemet, hogy minél jobban örüjjek. Aztán baj is vót, mert még a gyárlátogatáson eltűnt a szemüvegem. Az a jobbik, amelyik nem vót olyan homályos. Azzal mindig láttam, ha jön a heki a közvágóhídnál. Talán akkor esett ki, amikor bele akartam hajolni a horganyzókádba, mint régen. Aluttam ott jókat esténkint, amikor még a reálba jártam... Mert oda is jártam, biz'.
Szerencse, hogy aztán eljött a táncmulatságra tegnap az egyik vót pedagógus-kolleginám is (engeggye meg kérem, hogy így szólítsam, nyugdíjazásom előtt sokszor helyettesítettem physicával a testnevelís órájit, ha mekkérte), így a távolbalátóját kölcsönkérve tudtam tehát a közönséggel szemkontaktust végezni.
Furcsa hely ez a disznó diszkó, ahova lehíttak minket bazseválni az este. Nem ám olyan, mint régen vót. Hová tűntek a zöld nájlonterítők? Hol a Ganz Ábrahám-gyár? Mindenhol emberek, na és az a hangerő! Akartam is mondani annak a dízsének, hogy tekerje lejjebb, mert a halottakat is felébreszti, de úgy látszik, ezt eszi már a nép. Rossz a fülük tán?
Hát énnemértem ezt. Majd talán április negyedikén. Jöjjenek el! Ha sokan vannak, az önök füle elszívja a sok hangot. Így nekem is jobb lessz, Önöknek is. Higyék el.

A bejegyzés trackback címe:

https://messzevan.blog.hu/api/trackback/id/tr79403989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinktraktor 2008.04.01. 15:29:20

:D:D:D
süti beállítások módosítása