Friss

Licenc

Creative Commons Licenc

Számvetés

2009.01.08. 13:41 | silex | 1 komment

Címkék: képes gondolkodós hangos élményes gcpttny

Szokták, betagozódunk, mérne. Egy év, mi alatt történtek dolgok, és egy, ami alatt fognak. Lássuk hát először azt, ami tavaly alakult a zenekar életében! Úgy vélem, a szubjektív toplista, érzelmileg túlfűtött felhangokkal telítve épp megfelelő lesz az idei (vagy tavalyi? vagy hogy van ez ilyenkor?) trendeknek. Tehát akkor büszkén nektek, a Madagaszkár messze van zenekar tavalyi top 5 eseménye, a dolgokat fokozandó fordított sorrendben:

5. Beleszerettem az ördögrájába

Némiképp személyes kiélés, szerelmes dal, ahogy mi csináljuk. Szívbemarkoló, talpalávaló. Dalszöveg erre, muzikális élmény az eljövendő koncerteken, együtt üvölteni ér.

4. Törölközőnap

Igen, végre méltó módon ültük (álltuk, táncoltuk, ittuk) meg eme nemes emléknapot, mely május 25-én történik. Volt zenebona, volt törölköző, sőt még testfestéssel is ékesítettük a napot. Mindenkinek kösz a halakat!

3. Regnum sziget

Az első fesztiválfellépésünk. Kora délutáni altatódalok és dob mellé ömleszett sör jellemezte ezt a fényes, meleg nyári napot a zenekar életében. Ettünk hotdogot is, bár az tiltott. Ráadásul egy éjfélre megbeszélt találkozó mindig érdekes hangulatokat szül. Műmenyét főnöke meg a szomszéd lovardából figyelt minket. Innen is üzenném: a pénzügyi válságért mégegyszer bocs, legközelebb jobban figyelünk. Az eseményről néhány fotó, köztük mi is eldugva erre.

2. Fringe - különdíj - Főbejárat

Nyár elején két koncertecske egy nap alatt, szolid képregénybörze közé ékelve. Kell ennél több? Nyilván igen, mert különben ez állna az első helyen. De nem sokkal. Ráadásul nyertünk csodálatos különdíjat is, aminek örömére felléptünk Budapest szívcsakrájában, a metrók találkozási pontjánál. Vizuális beszámoló a szívcsakráról itt, textuális a győzelemhez vezető útról pedig itt található.

1. GCPTTNY

Hát igen, megalkottuk a második demót. Nem elég, hogy mélyművészi magasságokba röpítünk vele minden kedves hallgatót, még népművelünk is. A szleng igencsak értékes része kultúránknak, ezért bizonyos alapszavakat minden áron terjeszteni kell a lehető legszélesebb körben. Mert mindenki GCPTTNY!

Bónusz:

Továbbra is eltökélt szándékom, hogy rávegyek mindenkit a gondolkodásra. Most egy egyszerű aránypárral próbálkozom: Tegyük fel, hogy aki szelet vet, vihar arat. Akkor mit arat az, aki számot vet? Az első sikeres beküldő kap egy vilmost és egy Vilmost. Válaszokat itt kommentben, megtalálunk.

Legközelebb előre tekintünk, becsszó.

A bejegyzés trackback címe:

https://messzevan.blog.hu/api/trackback/id/tr66865327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyriel 2009.01.08. 14:43:16

aki számot vet, demót arat
süti beállítások módosítása